انواع سنگ تیره به دلیل رنگ خنثی و زیبایی به خصوصی که دارند، در عرصه نماسازی ساختمان مورد توجه معماران هستند. این رنگ سنگ در میان سنگ های مرمریت و گرانیت به وفور یافت می شود. علت سیاه و تیره شدن این سنگ ها وجود درصد بالای کربن در ساختار آن ها است. برخی از سنگ ها نیز به دلیل وجود کانی بیوتیت، سیاه و تیره می شوند. ساختار و ترکیبات هر یک از سنگ های گرانیت و مرمریت با هم متفاوت است و به همین خاطر گذشته از رنگ، شکل ظاهری آن ها هم با یکدیگر تفاوت هایی دارد.
به طور کلی هر چقدر درصد کانی و یا کربن به کار رفته در سنگ های مرمریت و گرانیت بیشتر باشد، میزان سیاهی و تیرگی سنگ انتخابی نیز بیشتر خواهد بود. در ادامه برخی از بهترین مدل های این سنگ های ساختمانی را معرفی می کنیم.
دسته بندی انواع سنگ نما
انواع سنگ تیره برای نمای ساختمانی در دسته بندی های گوناگون سنگ های مخصوص به نمای ساختمان قرار می گیرند. این سنگ ها از نظر نحوه ساخت در طبیعت و مواد تشکیل دهنده، در دسته های سنگ های آذرین، سنگ های رسوبی و سنگ های دگرگونی قرار می گیرند. این سنگ ها از نظر ساختار و شکل نیز با هم تفاوت هایی دارند. دسته بندی سنگ ها از نظر شکل ظاهری به شرح زیر است:
- سنگ های رودخانه ای و گرد
- سنگ های کوهی و لبه تیز
- سنگ های لایه لایه یا تخته ای
هر سنگی برای به کار رفتن در نمای ساختمان با سنگ تیره باید به خوبی تراش داده شود و بر اساس طراحی نما برش بخورد. شما می توانید برای دیدن نمونه های بیشتر سنگ نما به سایت آسیا سنگ مراجعه نمایید.
آشنایی با سنگ های مرمریت مشکی
نمای ساختمان با سنگ تیره مرمریت، بسیار زیبا وجذاب خواهد شد. این سنگ ها یکی از پر کاربردترین و پر طرفدارترین انواع سنگ ساختمانی در طراحی فضای داخلی و خارجی ساختمان ها محسوب می شوند. در ساختار ظاهری آن ها همواره رگه های رنگی مشاهده می شوند. برخی از آن ها با رگه های طلایی، نقره ای و سفید و… تزیین شده اند و هر یک در سبک های خاصی از صنعت معماری مورد استفاده قرار می گیرند.
این مدل سنگ، در نمای ساختمان با سنگ مشکی در ترکیب با برخی سنگ های مخصوص نما به کار می رود. استفاده از آن ها در طراحی مدرن و کلاسیک رایج است و هر یک در طرح های بوک مچ و فور مچ مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع سنگ مرمریت تیره
استفاده از سنگ های تیره به دلیل تنوع وسیعی که در مدل و نوع طراحی آن ها وجود دارد، بیشتر از پیش شده است. سنگ های تیره رنگ مرمریت در مدل های زیر در طبیعت یافت می شوند:
- سنگ مرمریت دهبید یا زاغی که کاملا سیاه و یک دست است. از این سنگ برای پوشش کف و پله های ساختمان نیز استفاده می شود.
- سنگ لاشتر مقاوم که در آن رگه های سفید رنگی وجود دارد.
- سنگ مرمریت دهبید مشکی رنگ اسپایدر که از زیباترین انواع سنگ های تیره مرمریت به شمار می رود.
- سنگ های مرمریت مشکی نجف آباد، با رگه های شکسته و کوتاه که تراکم سفید آن ها اغلب بیشتر است.
- سنگ مرمریت گلدن بلک سوپر؛ استفاده از این سنگ برای سنگ های دیواره های داخلی آسانسور، ساخت مکمل های کف پله و… انجام می شود.
ویژگی های سنگ نمای مرمریت تیره
انواع این سنگ ها، در مدل های مختلفی ارائه می شوند و هر یک از آن ها ویژگی های خاص خود را دارند. اما برخی از مهمترین خصوصیات این مصالح ساختمانی را در زیر مشاهده می کنید:
- متخلخل بودن ساختار آن که از لکه شدن سنگ مرمریت جلوگیری می کند. این سنگ در برابر هر گونه آلودگی و مواد رنگی، لکه پذیر است و به سادگی آلوده نمی شود.
- مقاومت این سنگ در برابر آتش و فرسایش نیز مورد توجه قرار دارد.
- سختی مناسب سنگ نیز برای حفظ کیفیت آن در طول مدت استفاده بسیار مطلوب خواهد بود.
نمای ساختمان با سنگ مشکی شیراز
آشنایی با سنگ های گرانیت مشکی
ترکیب سنگ های تیره در نما همیشه نتیجه ای مطلوب در دکوراسیون فضای داخلی ساختمان بر جای می گذارد. در این میان سنگ های گرانیتی، ظاهری شیک و خاص دارند و در برابر عوامل مختلف مقاوم هستند. این سنگ ها در برابر مواد شیمیایی، آلودگی هوا، ضربه و خش و تغییرات ناگهانی آب و هوا و… به شدت آسیب می بینند و حتی زیبایی ظاهری خود را نیز از دست می دهند.
برخی از مدل های پر کاربرد این سنگ ها در عرصه نماسازی ساختمان، سنگ های گرانیتی مشکی الموت، سنگ های گرانیت مشکی نطنز و سنگ های مشکی چایان هستند که هر یک از نظر شکل ظاهری و جنس تفاوت هایی با یکدیگر دارند.
علاوه بر ساخت نمای ساختمان ها با استفاده از این سنگ های گرانیتی، استفاده از آن ها در ساخت راه پله ها، دیزاین قسمت های داخلی محیط ساختمان، سنگ فرش پیاده روها، کف پوش ها و دیوار پوش ها، سینک های ظرفشویی و… بسیار متداول است.
ویژگی های سنگ نمای تیره گرانیتی
یکی از مهمترین مسائلی که در رابطه با انواع لوازم مورد استفاده در ساختمان سازی مورد بررسی قرار می گیرد، قیمت سنگ تیره و سایر مصالح است. انواع سنگ تیره گرانیتی با هزینه های به خصوصی خرید و فروش می شوند. برخی دیگر از ویژگی هایی که برای خرید این مصالح مورد توجه هستند، به شرح زیر می باشند:
- مقاومت و دوام مصالح در برابر ضربه
- مقاومت بالای سنگ ها در برابر نفوذ آب
- تنوع رنگ بالا
- ساختار زیبای کریستالی سنگ های گرانیتی
- مقاومت بالا در برابر هوا زدگی سنگ
- سختی و چگال بودن قابل قبول سنگ گرانیت
- قابلیت جلا پذیری بالای سنگ گرانیت
- روش های مختلف پرداخت سنگ گرانیت که ساخت و تولید این سنگ ها را برای استفاده در عرصه های عمرانی و معماری ساده تر می کند.
بررسی قیمت انواع سنگ نما
نمای ساختمان با سنگ تیره، هزینه های مختلفی برای مشتریان ایجاد می کند که بسته به نوع سنگ انتخابی آن ها متفاوت خواهد بود. در میان انواع سنگ های تیره، سنگ های گرانیتی از گران ترین مصالح به شمار می روند. هر چه ابعاد اولیه سنگ ها کوچکتر باشد، به دلیل استفاده از سنگ لاشه در ساختار آن ها، قیمت این مصالح نیز ارزان تر خواهد شد.
در تعیین قیمت این سنگ ها، رگه های موجود در سنگ نیز تاثیر گذار خواهند بود. هر چه تعداد رگه ها در برخی از سنگ های ساختمانی بیشتر باشد، امکان سست شدن اتصالات سنگ افزایش می یابد و به همین خاطر قیمت این مصالح پایین تر خواهد بود.
نمای تیره ساختمان های جدید امروزی
نمای ساختمان با سنگ مشکی در معماری مدرن امروزی بسیار کاربرد دارد. در ساخت این نماها، از انواع مصالح جانبی در کنار سنگ های تیره رنگ استفاده می شود. انواع کامپوزیت ها، چوب های مصنوعی و ترموود، سنگ های اسلبکو و… در ساخت نمای ساختمان با سنگ مشکی و یا تیره به کار می روند و زیبایی کار را چندین برابر افزایش می دهند. کارخانه آسیا سنگ تولید کننده انواع سنگ های باکیفیت برای نمای ساختمان میباشد.
جمع بندی
هدف ما از ارائه این مقاله، آشنایی با انواع سنگ های تیره مورد استفاده در نمای ساختمان های امروزی است. این سنگ ها، مدل های مختلفی داشته و هر یک با قیمت به خصوصی نیز ارائه می شوند. انواع سنگ های تیره رنگ در ترکیب با سایر مصالح ساختمانی، زیبایی شگفت انگیزی در نمای ساختمان های مدرن امروزی ایجاد می کنند. با رشد و پیشرفت بیشتر تکنولوژی، انواع مصالحی که در ساخت نمای ساختمان ها به کار می روند نیز افزایش می یابند؛ به همین خاطر در این عرصه تنوع بالایی وجود دارد.